Ideje za kućna kancelariju

Kreirajte sebi prostor koji će osim radne sredine biti i prostor za čitanje, pisanje i obavljanje Vaših omiljenih radnji; Vaš radni prostor bi trebao da Vas inspiriše. Nažalost, u pogledu dizajna, kućna kancelarija je jedna od najzapuštenijih prostorija u našim domovima.

Kreirajte sebi prostor koji će osim radne sredine biti i prostor za čitanje, pisanje i obavljanje Vaših omiljenih radnji; Vaš radni prostor bi trebao da Vas inspiriše. Nažalost, u pogledu dizajna, kućna kancelarija je jedna od najzapuštenijih prostorija u našim domovima. Od Ferrol Home dizajnera enterijera prikupili smo savjete i smjernice kako da uredite Vašu kućnu kancelariju da Vas motiviše i odiše energijom.

Ferrolhome preporuke za kućnu kancelariju: Radni Stolovi

Sieta radni sto boja hrasta

Ako stvarate za sebe radni prostor prvo što treba da imate je Vaš radni sto. Za radne sobe najbolje opcije su stolovi sa fiokama i pregradama. U slučaju da ih Vaš sto nema, u blizini stola bi trebao da se nađe orman manjih dimenzija. Na ovaj način Vaša radna soba nikad ne može izgledati neuredno.

Pribor i aksesuari koji su Vam potrebni (olovke, hemijske...) i koji Vas motivišu uvijek treba da se nalaze na Vašem radnom stolu. Za ugodniji radni dan na sto možete staviti Vaše lične fotografije ili dekorativne slike koje će Vam pomoći da se opustite dok radite. Za stvaranje smirujućeg ambijenta možete koristiti biljke.

Pored odgovarajućeg stola potrebna Vam je i adekvatna stolica. Ona treba biti udobna i ne smije loše uticati na Vaše zdravlje i kičmu. Sto i stolica bi trebali biti takvi da možete da ih podesite prema svojoj visini.

Izbor radnog prostora

Nasus radni sto boja hrasta

Najbolje će biti ukoliko Vaš radni prostor bude soba odvojena od drugih. U slučaju da nemate posebnu sobu za Vašu kancelariju, nije nikakav problem. Možete dizajnirati svoj radni kutak vrlo lako.

Odabrati pravo mjesto za Vašu kućnu kancelariju

Ova tema je od velike važnosti jer ne želite smjestiti svoju kancelariju na neko dosadno mjesto, daleko od zbivanja u kući, ali isto tako ne biste je trebali dizajnirati na mjestu gdje uvijek ima gužve i buke koja bi Vam smetala tokom posla.

Ispravna rasvjeta može uticati na Vaš radni performans. Imajući to u vidu kakvu bi rasvjetu trebali izabrati?

Tarly radni sto boja drveta

Količina svjetlosti ne utiče samo na Vaš radni performans već i na ti kakav će Vam biti dan i na Vašu energiju. Kao što smo nekoliko puta naveli, prvi izbor bi uvijek trebalo da bude prirodno, dnevno svjetlo. U slučaju da ne možete koristiti dnevno svjetlo u dovoljnim količinama, naša preporuka su funkcionalne stolne lampe.

Da biste sebi osigurali produktivnost na visokom nivou, kako urediti radni sto?

Sebi ćete obezbijediti brz i produktivan rad tako što ćete površinu radnog stola održavati ne prepunjenom i jednostavnom. Možete razmisliti i o nekoj jednostavnoj polici za knjige manjih dimenzija koja bi se slagala uz Vaš radni sto. Izbor stolice za radnu sobu je izuzetno važan. Ukoliko ne možete sebi da obezbijedite udobnost dok radite, rezultati Vašeg rada neće biti na očekivanom nivou.

Mjesto koje će Vam olakšati posao

Za produktivno radno mjesto možete koristiti moderne solucije kao što su posebni rafovi i police, udobne stolice i biljke u saksijama sa zanimljivim dezenom. S obzirom na to da kreirate samo Vašu kućnu kancelariju, udahnite sebe i svoje karakterne osobine u nju.

Snaga organizovanosti

Organizovanost je ključ za počinjanje zdravog radnog dana u kućnoj kancelariji. Pravilno korišćenje radne sobe može Vam pomoći da organizujete i svoje vrijeme na bolji način. Korišćenje kutija, korpica i šarenih organizatora ne samo da će Vam pomoći u boljem organizovanju vremena, već će Vam pomoći da brže i lakše napredujete u svom poslu.

Ferrolhome Crna Gora - Blog

Top